Hetimi i Rusisë për fushatën e Presidentit Trump për vitin 2016 ishte “një nga udhëtimjet më të gjata në historinë Amerikane”, tha Prokurori i Përgjithshëm William Barr të enjten gjatë një paraqitje në “Këndi i Ingraham” të Fox News.

Barr tha se ai ka parë shenja shqetësuese nga hetimi i vazhdueshëm i avokatit amerikan John Durham për origjinën e hetimit dy-vjeçar, i cili nuk rezultoi në pretendime për keqbërje ndaj presidentit.

“Mendimi im është që provat tregojnë se ne nuk kemi të bëjmë vetëm me gabime ose ngadalësi,” i tha Barr hostes Laura Ingraham. “Kishte diçka shumë më shqetësuese këtu. Ne do të arrijmë deri në fund të saj. Dhe nëse njerëzit shkelin ligjin dhe ne mund të vërtetojmë  me provat, ata do të ndiqen penalisht.”

Trump “ka çdo të drejtë të irritohet” nga hetimi, shtoi Barr.

“Ajo që ndodhi me të ishte një nga udhëtimet më të mëdha në historinë amerikane – pa asnjë bazë,” tha Barr.

“Ata filluan këtë hetim të fushatës së tij. Dhe madje edhe më shqetësuese është se çfarë ndodhi pas fushatës. Një model i tërë i ngjarjeve gjatë kohës që ai ishte president … për të sabotuar presidencën … ose të paktën të ketë efektin e sabotimit kryesia “.

Barr emëroi Durham të rishikojë ngjarjet që çojnë deri në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016 dhe origjinën e hetimit të Rusisë, përmes inaugurimit të 20 Janarit 2017 të Trump.

Gjatë emisionit të së enjtes Barr adresoi gjithashtu atë që ai e përshkroi si abuzim me Aktin e Mbikëqyrjes së Inteligjencës së Huaj (FISA), duke thënë se ai besonte se “masat mbrojtëse” do të “na lejojnë të ecim përpara me këtë mjet të rëndësishëm”.

“Unë mendoj se është shumë e trishtueshme dhe njerëzit që abuzuan me FISA kanë shumë për të dhënë përgjigje,” tha ai, “sepse ky ishte një mjet i rëndësishëm për të mbrojtur popullin Amerikan.

“Ata e abuzuan atë. Ata nënvleftësojnë besimin e publikut në FISA, por edhe FBI është një institucion dhe ne duhet ta rindërtojmë atë.”

VERITAS.COM.AL