Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka bërë një tjetër deklaratë në lidhje me zgjedhjet në Shqipëri. Përmes një njoftimi drejtuar qytetarëve amerikanë, ambasada i njofton ata për procesin zgjedhor të së dielës.

“Shqipëria do të mbajë zgjedhje në çdo komunë më 30 qershor 2019. Ngjarja: Zgjedhjet komunale në Shqipëri janë planifikuar të zhvillohen më 30 qershor 2019. Votimi është planifikuar që nga ora 7:00. deri në orën 7:00. Zgjedhjet do të mbahen në çdo komunë shqiptare. Numërimi do të pasojë në qendrat e numërimit dhe mund të zgjasë disa ditë në disa komuna”.

Ndër të tjera, këshillohen shtetasit amerikanë të shmangin zonat ku mund të ketë konflikte dhe akte dhune.

“Jini vigjilentë rreth qendrave të votimit, qendrave të numërimit dhe zyrave zgjedhore. Shmangni çdo zonë që ka shenja të dhunës. Monitoroni mediat lokale për të qenë të përditësuar me zhvillimet”.

VERITAS.COM.AL/