Anija kozmike laboratorike kineze  e zhdukur që në vitin 2016, Tiangong-1, u copëtua teksa po tentonte të hynte në atmosferën e Tokës, mbi Pacifikun Jugor, sipas reporterëve kinez dhe amerikan.

Ajo hyri në atmosferë rreth orës 00:15 GMT të ditës së hënë, sipas Zyrës së Menaxhimit të Hapësirës së Kinës.

Tiangong-1 ishte lëshuar në hapësirë në vitin 2011 me qëllim grumbullimin e të eksperimenteve nga orbita.

Ajo ishte pjesë e përpjekjeve të Kinës për të ndërtuar një stacion të menaxhimit të hapësirës aty nga viti 2022, por pushoi së funksionuari që në vitin 2016.

Veritas.com.al/