( FOTO: Kristianët e kooptuar përbëjnë 10% tw Egjyptianëve prj 92 milionë)/

Një person i armatosur ka qëlluar mbi një autobus me Kristianë të kooptuar në qendër të Egjiptit, duke vrarë të paktën 26 persona dhe plagosu 25 të tjerë- citojnë mediat shtetërore.

Autobuzi po udhëtonte drejt Manastirit të ‘St Samuel’, 135km (85 milje) në Jug të Kairos, nga provinca Minya  kur shpërtheu në flakë.

Asnjë grup nuk ka marrë përgjegjësinë e sulmit deri tani.

Por militantët e Shtetit Islamik (IS) e kishin vënë si objektiv të kooptuarit si Kristianë shumë kohë më parë.

/Veritas.com.al/