Kryeministri i përkushtuar i Suedisë, i cili e udhëhoqi koalicionin e tij të majtë në një rezultat historikisht të dobët në zgjedhjet kombëtare të këtij muaji, ka humbur një votim të besimit, që do të thotë se ai do të duhet të japë dorëheqjen si lider kombëtar.

Kreu i Partisë Social Demokratike Stefan Löfven ka qenë kryeministër i Suedisë që nga viti 2014 dhe do të vazhdojë në këtë post si kryeministër i përkohshëm i vendit derisa të formohet një koalicion i ri qeverisës. 204 deputetë votuan kundër udhëheqjes së Löfven në Riksdag, ndërsa 142 e kane mbështetur duke vazhduar.

Megjithë humbjen e tij, Löfven tha se donte të vazhdonte si kryeministër dhe tha se ka pare mundësi të mira në horizont për ta bërë këtë, njofton Expressen e Suedisë.

Veritas.com.al/