Boris Johnson,  pasardhësi i pritshëm i Theresa May, si kryeministër i Britanisë, ka thënë se Britania duhet të përqafojë Brexit me të njëjtin shpirt që Amerika përqafoi sloganin “can-do” në vitet 1960 me uljen në Hënë

Duke u kthyer pas në uljen e parë në hënë pesëdhjetë vjet më parë, Johnson kujtoi se si misioni i Apollo 11 i drejtuar nga Neil Armstrong kapërceu sfida të pamasë duke fituar garën e hapësirës me Bashkimin Sovjetik.

Ai e tha këtë uke bërë kontrast me ‘debatet e fundit rreth largimit nga BE- që prej kaq kohësh  po vazhdon si të jemi në një rrezik të besojmë se jemi të paaftë për të gjetur rrugën tonë; njësoj si dikush që ka humbur makinën e tij parkimin e madh pafundësisht dhe është i dëshpëruar saqë mendon të mos largohet nga ai parkim”, tha Johnson.

Veritas.com.al/