Admirali Lord West, një anëtar i Marinës Mbretërore, tha se bota do të “bëjë disa lëvizje sensitive’ kur të ketë të bëjë me ish shtetin Sovjetik dhe presidentin Vladimir Putin.

Lord West tha se Putin është “i rrezikshëm në ekstrem” dhe se “mendoj se ai nuk dorëzohet para asgjëje”, siç raporton Daily Star.

Ai shtoi se “Në qoftë se nuk janë të kujdesshëm, ne do të përfundojmë në luftë bërthamore”.

Kryeministre Theresa May dëboi 23 diplomatë rusë jashtë Mbretërisë së Bashkuar pasi diplomati rus dhe spiun Sergei Skripal u helmua në Salisbury me agjent nervin të gradës ushtarake në 4 Mars.

Ajo kërkoi përgjigje për përpjekje të një vrasjeje të dyfishtë që gati vranë Sergei  dhe të bijën 33-vjeçare, ndërsa helmuan 21 të tjerë në zonë.

Veritas.com.al/

 The former chief claimed Vladimir Putin is'extremely dangerous' and 'thinks he can get away with anything'