Anëtarët e Parlamentit kanë hedhur poshtë planet për të provuar projektin e kryeministrit për: Brexit brenda tre ditësh, duke e lënë legjislacionin ‘në errësirë’.

Dhoma e Përfaqësuesve mbështeti më parë Faturën për Marrëveshjen e Tërheqjes, por votuan kundër një afati të shkurtuar.

Më heret, kryeministri paralajmëroi se do të kërkojë zgjedhje nëse ligjvënësit shtyjnë planin dhe nëse BE zgjat afatin përtej 31 tetorit.

Pas votimeve ai iu tha Përfaqësuesve se mund ‘ të pushojë’ legjislacionin deisa të flasë ne liderët në BE.

Një zëdhënës nga Komisioni Evropian tha ” Komisioni ka narrë shënime për rezultatin në votën e natës së sotme dhe pret që qeveria e Britanisë të na informojë rreth hapave të tjerë”.

Veritas.com.al/