Presidenti Donald Trump tha të enjten në Michigan se ai nuk do ta mbyllte vendin edhe nëse goditet nga një valë e dytë e koronavirusit.

“Ne do të shuajmë zjarret. Ne nuk do të mbyllim vendin, “tha Trump.

“Ne mund t’i shuajmë zjarret. Pavarësisht nëse është thëngjill apo flakë, ne do ta hedhim jashtë. Por ne nuk po e mbyllim vendin tonë. ”

Presidenti foli gjatë një turneu në një fabrikë të Ford-it që po prodhonte ventilatorë, pasi ai vazhdon të bëjë presion që vendi të rihapet përsëri pas mbylljes që shkaktoi shpërthimi i koronavisrusit.

“Ne bëmë gjënë e duhur, por tani është koha ta hapim vendin,” tha ai. “Një bllokim i pafund do të sillte një fatkeqësi të shëndetit publik. Për të mbrojtur shëndetin e njerëzve tanë, duhet të kemi një ekonomi funksionuese. ”

Më herët gjatë ditës, Trump tha se disa zyrtarë demokratë nuk po rihapnin aq shpejt sa duhet  shtetet e tyre.

“Ju keni shumë, për fat të keq në këtë rast, qeveritarë demokratë. në mendoj se ata mendojnë se është politikë e shkëlqyer për ta mbajtur vendin të mbyllur. Por çfarë po bëjnë? Ata po dëmtojnë veten e tyre, nuk mendoj se është politikë e mirë … ata po dëmtojnë veten, ata po dëmtojnë shtetin e tyre dhe nuk është mirë, “tha Trump dhe shtoi:” Do ta copëtosh vendin nëse nuk do të bësh “.

VERITAS.COM.AL/