Presidenti Donald Trump konfirmoi të hënën në Shtëpinë e Bardhë se po merrte hidroksiklorurinë dhe zink si parandalues kundër koronavirusit.

“Më duhet ta marr. Po e marr Hydroxychloroquine. Tani, po “, tha ai.

Trump tha se e kishte marrë ilaçin për rreth një javë e gjysmë.

“Unë jam duke marrë të dy medikamentet, zink dhe hidroksin, dhe gjithçka që mund t’ju them është se deri më tani duket se jam në rregull,” tha Trump.

Ai tha se një mjek dhe shumë të tjerë i kishin dërguar letra pozitive në lidhje me efektivitetin e ilaçit.

“Kam dëgjuar shumë histori të mira dhe nëse nuk është mirë, do t’ju tregoj drejt,” tha ai. “Nuk do të lëndohem prej saj.”

Presidenti foli para gazetarëve për ilaçin të hënën pasdite në një tryezë të Shtëpisë së Bardhë me pronarët e restoranteve.

“Unë jam ende këtu,” tha ai, duke nënkuptuar se ai kishte “zero simptoma” nga ilaçi ose virusi.

Presidenti tha se u këshillua me doktorin e Shtëpisë së Bardhë para se ta merrte mjekimin, i cili tha se do të ishte mirë të merrej po të dëshironte.

Trump tha se nuk do të përfitonte nga përdorimi i ilaçit, por dëshironte që vendi ta dinte se ishte mirë të merret.

“Unë dua që njerëzit e këtij kombi të ndjehen mirë, nuk dua që ata të jenë të sëmurë dhe ka një shans shumë të mirë që kjo të ketë një ndikim, veçanërisht tani,” tha Trump.

Gazetat e korporatave dhe shumë ekspertë të shëndetit publik kanë kritikuar presidentin me javë të tëra që fliste për ilaçin si shërim për virusin. Por presidenti u shfaq optimist për efektet e tij.

“Ka një shans shumë të mirë që të ketë një ndikim, veçanërisht herët,” tha Trump.

Ai tha se edhe mjekët dhe infermierët po merrnin hidroksilkorurinë si një masë parandaluese.

“Ju e dini shprehjen që kam përdorur … çfarë do të humbësh?” pyeti gazetarët.

VERITAS.COM.AL/