JOHN NOLTE

Tani kemi dy sondazhe që tregojnë se fushata aktuale e iluminimit të mediave fake nuk po funksionon. Që nga sot, Rasmussen Reports tregon se shkalla e aprovimit të Presidentit Donald Trump kryeson në 46 për qind të shëndetshme dhe Rasmussen është një nga sondazhet e pakta ku dikush mund ti besojë.

Për më tepër, Frank Luntz ka një sondazh që tregon se dy të tretat (65 për qind) e Republikanëve janë të gatshëm të votojnë për Trump në një zgjedhje paraprake të 2024, ndërsa vetëm 35 për qind thanë se do të votonin për një Republikan tjetër.

Kundër një Demokrati, 91 për qind e votuesve të Trump ende thonë se do të votonin për Trump në një fushatë të përgjithshme zgjedhore kundër Presidentit të zgjedhur Joe Biden.

Këto shifra janë shokuese vetëm nëse keni bere gabim duke parë CNNLOL, ose duke lexuar ekstremin e majtë New York Times dhe Washington Post. Sipas atyre mediave propagandistike, këto shifra janë gati të pamundura. Mbi të gjitha, Trump është një tradhtar i cili krijoi një sulm mbi Capitolin e SHBA për të përmbysur një zgjedhje të lirë dhe të ndershme presidenciale.

Epo, ajo që vërtetojnë këto sondazhe është se askush nuk po dëgjon më asnjë nga mbeturinat e medias së establishmentit. Dua të them përveç budallenjve që gjithmonë e dëgjojnë atë.

Për më tepër, pavarësisht se media e rreme po përpiqet të shtrembërojë pyetje të arsyeshme në lidhje me integritetin e zgjedhjeve dhe parregullsitë e vitit 2020 në “tradhti” dhe “kryengritje”, 73 për qind për votuesit e Trump (ne po flasim për rreth 45 deri në 55 milion njerëz këtu) ende besojnë se zgjedhjet e 2020 ishin te “manipuluara dhe [sistemi] duhet të ndryshojë thelbësisht”.

Vetëm 27 për qind thanë se “sistemi i zgjedhjeve funksionon”.

Kështu që ja pra… Një provë tjetër  që gjithçka qe media mund të bëjë akoma është frustrimi i bazës se saj të majtë. Ne të tjerët nuk jemi budallenj dhe nuk po e dëgjojmë.

Pesëmbëdhjetë vjet më parë, media mund të kishte çuar numrat e aprovimit të Trump në vitet 20 ose 30. Sot, media është kaq inkoshiente dhe impotente dhe ka humbur aq shumë autoritet moral, saqe praktikisht asgjë nuk ka ndryshuar në perceptimin publik të presidentit.

Të dyja këto sondazhe janë shumë inkurajues nga kjo pikëpamje, dhe ata prej nesh që jetojnë në internet dhe në mediat sociale duhet të mbajnë perspektivën tonë dhe të kujtojnë se çfarë nënkuptojnë këto sondazhe: që publiku nuk është memec, që shohin përmes gënjeshtarëve të mediave, dhe puna jonë duhet të jetë të informojmë njerëzit, jo të vazhdojmë të ankohemi për paragjykimet e mediave.

Siç provojnë këto sondazhe, publiku tashmë e di se mediat e korporatave janë të gjitha gënjeshtarë dhe mashtrues. Rrahja e kalit të ngordhur është një humbje kohe dhe lodhje. Le të përqendrohemi në percjelljen e fjalës, nxjerrjen e së vërtetës dhe të injorojmë këto trolle mediatike.

VERITAS.COM.AL