Vdekjet në lidhje me koronavirusin arrijnë 4,000 në SHBA ndërsa projektet e task force të Shtëpisë së Bardhë arrijnë deri në 240,000 vdekje
Numri i vdekjeve të lidhura me koronavirusin arriti në 4,000 në Sh.B.A të martën natën, vetëm një ditë pasi arriti në 3,000.

Tani Sh.B.A e ka kapërcyer Kinën me më shumë se 700 vdekje nga COVID-19 – ndërsa Task Force e Koronavirusit e Shtëpisë së Bardhë tha se projektonte se 100,000 deri 240,000 amerikanë përfundimisht do të vdesin nga virusi – me miliona më shumë të infektuar.

Pa ndonjë masë në vend për të zbutur përhapjen e ngjitjes, ato parashikime kapërcejnë 1.5 milion deri në 2.2 milion vdekje nga COVID-19, thanë zyrtarët të martën.

“Kjo do të jetë një periudhë e përafërt dy-javore,” tha Presidenti Trump të martën në një konferencë të shkurtër për shtyp në Shtëpinë e Bardhë. “Si komb, ne do të kemi një javë të keqe vërtet. Forca jonë do të testohet dhe durimi ynë do të provohet. ”

Kina – ku filloi epidemia – ka raportuar 3,310 vdekje të lidhura me virusin, ndërsa më shumë se 4.070 kanë vdekur në SH.B.A.

VRITAS.COM.AL