Turqia  do të mbajë zgjedhje të parakohshme presidenciale dhe parlamentare në 24 qershor. Zgjedhjet e afruan nga Presidenti Recep Tayyip Erdogan, nga Nëntori 2019- në qershor 2018.

Ai ka udhëhequr Turqinë që nga viti 2002; dhe tani kërkon në mandate tjetër pesëvjeçar- mundësi që i është miratuar në referendumin e vitit të kaluar.

Ideja e zgjedhjeve të parakohshme fillimisht është propozuar nga aleatët nacionalistë.

Erdogan tha gjatë fjalimit të mbajtur në television se vendi ka nevojë për zgjedhje të parakohshme për të shpëtuar nga “sëmundja e sistemit të vjetër”.

“Ngjarjet në Siri dhe gjetë e kanë bërë këtë urgjente për të kaluar te një sistem ekzekutiv i ri me qëllim që të hedhim hapa drejt të ardhmes së vendit tonë në një rrugë më të sigurt”, tha presidenti gjatë transmetimit direkt.

Veritas.com.al/