Popujt në Europë, në mënyrë dërmuese kundërshtojnë Bashkimin Europian (BE) që të trajtojë krizën e emigrantëve, dhe duan qeveri kombëtare për të thënë fjalën finale mbi politikat e emigracionit të shteteve të caktuara- sipas një studimi më të fundit.

Qendra e Kërkimeve ‘Pew’ e anketimeve në Shtetet e Bashkuara, kanë gjetur tre të katërtat e njerëzve që duan qeveritë kombëtare për të marrë vendime mbi emigracionin nga vende jo Europiane.

Në të gjithë bllokun, 74 për qind e numrit të përgjithshëm thonë se qeveritë mund të bëjnë politikat e emigracionit. Shifrëm më të lartë e mban Hungaria me 82 për qind, Polonia me 77 për qind, qqeveritë e të cilave kanë bojkotuar sistemin e kuotave të emigrimit në BE.

Por ndjeshmëria është ndarë në Europën Perëndimore mes 75 për qind në përgjigjet e Francezëve, 70 për qind në Greqi dhe 70 për qind në Suedi.

‘Pew’ raporton se ndërsa në Europë, është popuulli mbi të drejtat politike që do kthimin e kontrollit të kufijve në duart e qeverive kombëtare; në Spanjë janë të rinjtë e moshës 18- 29 vjeç që kërkon të shikojë energjinë e emigracionit të kthehet në Madrid.

66 për qind e njerëzve në gjithë bllokun nuk miratojnë Brukselin që tu imponohet shteteve anëtare mbi kuotat e vendosjes së emigrantëve.

Veritas.com.al/