Pas 29 vitesh Shqipëria ka dalë nga lista e vendeve në monitorim nga Këshilli i Europës.

Lajmin e ka bërë të ditur ministri i Jashtëm, Igli Hasani përmes një postimi në X, ku falenderon Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe raportuesin për Shqipërinë Iounut Stroe.

Shqipëria është vlerësuar nga Këshilli i Europës për progresin e bërë këto vite. Raporti ka vlerësuar si të suksesshëm ecurinë e reformës në drejtësi. Gjithashtu është vlerësuar trajtimi i minoriteteve në vend si dhe grupeve vulnerabël, por pa harruar edhe përparimin në demokraci.

Asambleja parlamentare e Këshillit të Evropës ka votuar me 51 vota pro nga dalja e vendit tonë nga monitorimi i këtij organizmi të rëndësishëm.

Ministri i Punëve të Jashtme, Igli Hasani u shpreh përmes një postimi në rrjetet sociale, se angazhimi i Shqipërisë daj standardeve të KiE ka qenë i palëkundur.

“Angazhimi i Shqipërisë ndaj standardeve të Këshillit të Evropës ka qenë i palëkundur dhe përpjekjet tona të pandërprera më në fund po japin rezultatet e shumëpritura”, shkruan Hasani në X.

Reagimi i Ministrit Hasani:

Faleminderit Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe raportuesit Ionut Stroe, për njohjen e reformave transformuese të drejtësisë në Shqipëri, luftën tonë kundër korrupsionit dhe përparimin e Shqipërisë në të drejtat e njeriut dhe demokracinë.

Angazhimi i Shqipërisë ndaj standardeve të Këshillit të Evropës, ka qenë i palëkundur dhe përpjekjet tona të pandërprera më në fund po japin rezultatet e shumëpritura.

1713379100_kie.JPG

Thank you @PACE_Neës and rapporteur Ionuț-Marian Stroe for recognizing Albania’s transformative justice reforms, our fight against corruption, and Albania’s progress in the human rights and democracy.