Nga: Vittorio Sgarbi

Një numër injorantësh patetike kërkojnë falje nga Salvini sepse ka cituar një fraze që i atribuohet Musolinit: “Shumë armiq, shumë nder”.

Kryetari I grupit te Dhomës së Leu-t, Federico Fornaro, është indinjuar: “Shprehja i përket retorikës së Musolinit”, ka thënë.

Duke e lexuar atë sot në profilin Twitter të Ministrit të Brendshëm dëshmon dëshirën e Salvinit për të bere te qarte jo vetëm një nga sloganet e Musolinit, por njëkohësisht për të lëshuar një mesazh të qartë për të djathtën ekstreme për ta njohur  në Duçen e ri, udhëheqësin e angazhuar në betejën kundër emigrantëve “. “Qartësuar” një formulë e përdorur çdo ditë nga kushdo që i atribuon Salvinit një fuqi që ai kurrë nuk mendonte se do e kishte.

Ai mendonte të bënte një shaka, madje edhe dukshëm. Dhe sigurisht pa menduar për datën e lindjes së Musolinit, me rrethanën rënduese që e kishte thënë atë në Romagna.Malicioz! Sa keq që fraza, e përdorur nga shumë njerëz, nuk është e Duçes, siç tregon se e dinë Alessandra Longo dhe Repubblica. Por nuk mjafton të fshehe fajin e saj por dhe e predikon, me vetullat e ngritura, që ndryshojnë fytyrën e saj të bukur.

Musolini ka thene gjithashtu: “Rrofte Italia “, “Kush nuk është me ne është kunder nesh”. Fjalë që nuk mund të shqiptohen më? Ka qene edhe më penetruese dhe delikate: “Unë nuk e kam krijuar  fashizmin, e tërhoqa atë nga pavetëdija e italianëve”.

Tamam. Dhe kur Salvini do të thotë: “Fundi justifikon mjetet”, si do të reagojnë kritiket? Kaq te ngjashëm me të sa të mos e vëne re?

Veritas.com.al/