Nga:  Michael Isikoff   (AP)

Ish-shefi i fushatës së Donald Trump, Steve Bannon është i vendosur te krijoje një organizate politike jo-fitimprurëse që synon mbledhjen e bazës politike të presidentit me mesazhin se nëse demokratët kapin kontrollin e Dhomës në zgjedhjet e Midterm ne vjeshte, “ata do ta venë nën akuze atë”, thotë një bashkëpunëtor i Bannon

Sam Nunberg, një këshilltar politik i dikurshëm i Trump, që tani po punon me Bannon mbi projektin, thotë në një intervistë për Yahoo News podcast Skullduggery se qëllimi i organizatës së re është të “edukojë publikun”, se qëllimi i vërtetë i Demokrateve është të “zhbëjnë rezultatin” e zgjedhjeve të vitit 2016.

“Mesazhi është: Kjo është rizgjedhja e Donald Trump, në pak fjalë”, thotë Nunberg në intervistën me këtë reporter dhe kryeredaktorin e Yahoo News,  Daniel Klaidman. “Ata [demokratët] do te anulojnë zgjedhjet tuaja. Adam Schiff, Robert Mueller – ata do të zhbëjnë rezultatin dhe ata do ta bëjnë atë një krim për Republikanet që fitojnë “.

Grupi i ri do të njoftohet në fund të javës së ardhshme në përvjetorin e largimit të Bannon nga Shtëpia e Bardhë. Ai u largua pas një sërë komentesh provokative që mërzitën presidentin – si parashikimi i tij se prokurorët e Mueller do të “thyejnë” Donald Trump Jr “si një vezë” dhe te bëjnë pozicionin e tij si këshilltar i lartë presidencial te paqëndrueshëm.

Më tepër për organizatën e re – duke përfshirë emrin e saj dhe më e rëndësishmja, burimet e saj financiare – mbetet e paqartë. Por Bannon ka parashikuar vendosjen e re në një intervistë të kohëve të fundit të Vanity Fair që zbuloi ekzistencën e një “operacioni politik hije” të këshilltarëve Trump në komunikim të rregullt me presidentin – duke përfshirë, përveç Nunberg, ish-zëvendës shefi i fushatës së deputetit David Bossie dhe ish-menaxheri i fushatës Corey Lewandowski. (Duke i bërë jehone Nunberg, Bannon, i cili nuk flet drejtpërdrejt me presidentin, i tha revistës: “Këto zgjedhje janë shumë të thjeshta. Është një votim lart ose poshtë për impeachment.”

Nunberg pasuroi disa nga detajet në intervistën për Skullduggery. Grupi është formuar si një organizatë e “mirëqenies sociale” sipas 501 (c) (4), e cila mund të shpenzojë para në “publicitet të çështjeve” politike, pa identifikuar publikisht donatorët e saj, për sa kohë që reklamat nuk thonë shprehimisht “votojnë për” ose “votojnë kundër” një kandidati të caktuar. (Sipas një vendimi të ri të Departamentit të Thesarit, grupe të tilla nuk do të kenë madje as identifikimin e donatorëve në deklaratat e taksave të paraqitura pranë IRS).

“Ne jemi një organizatë ombrellë ku mund të japim udhëzime dhe instruksione dhe t’i ndihmojmë këto grupe të tjera [politike] të kuptojnë mënyrën se si duhet të bëjnë fushatë dhe të ndihmojnë”, shpjegoi Nunberg.

Duke nënvizuar mendimin e grupit është fakti se Kongresi Republikan nuk mund të kandidojë për arritjet e tij – sepse nuk ka pasur asnjë, të paktën ndonjë që te ketë tërheqje me pjesën më te madhe te votuesve te Trump.

“Ky nuk duhet të jetë një referendum mbi Dhomën Republikane dhe si e kanë bërë punën ata” tha Nunberg. “Ky nuk duhet të jetë një referendum për Senatin Republikan, sepse, më besoni, nëse është, ata do të humbasin. Ky është një referendum për Donald Trump. ”

Siç e shohin atë Nunberg dhe Bannon, qëllimi i fshehtë I Demokratëve – të vene nen akuze presidentin, por të evitojmë te flasim për të tani – u zbulua në një intervistë të kohëve të fundit të Skullduggery me deputetin Adam Schiff, demokrat i pozicionuar në Komisionin e Inteligjencës të Dhomes dhe një kritik kryesor për rolin e Trump në skandalin e Rusisë.

Në intervistë, Schiff shprehu ngurrimin e tij për të folur për impeachment, pjesërisht për shkak të shqetësimeve se do të nxiste përkrahësit e Trump për zgjedhjet e vjeshtës. “Ka një arsye pse Donald Trump është avokati kryesor i “fajësisë” së tij,” tha Schiff. “Dhe arsyeja është se e di se ai i jep energji bazës se tij.”

Roli i Nunberg në organizatën e re pro-Trump është veçanërisht ironik. Edhe pse ai ishte një këshilltar politik i hershëm i fushatës së Trump dhe ndihmoi në orkestrimin e vëmendjes së presidentit,mbi shpalljen e kandidaturës se tij, ai u shkarkua katër herë nga kandidati. Trump madje e paditi Nunberg për 10 milionë dollarë në vitin 2016, duke pretenduar se ai ka zbuluar informacione në media ne shkelje te një marrëveshje konfidencialiteti. (Padia u zgjidh ne rruge jashtëgjyqësore).

Nunberg është tërhequr nga këshilltari special Robert Mueller para një jurie të madhe federale dhe është pjekur në skarë për gjashtë orë, kryesisht në lidhje me shoqërimin e tij me një tjetër këshilltar të Trumpit, Roger Stone, i cili duket se kishte njohuri paraprake për rrjedhjet që do të dëmtonin fushatën e Hillary Clinton. “Ai do të akuzohet,” parashikoi Nunberg për Stone. “Mund të jem gabim, por mendoj se do ta bëjnë disi pjesë të … akuzës për konspiracion”.

Nunberg herë pas here shprehu keqardhjen për lidhjen e tij të gjatë me Trump. “Unë e shikoja atë si një xhaxha. Dhe ai më hodhi mua nën autobus “, tha ai për marrëdhënien e tij të vazhdueshme me fushatën Trump dhe pushimet e përsëritura te Trump.

“Ishte një përvojë traumatike. Kam jetuar për të bërë atë fushatë. ”

Por Nunberg tha se gjithashtu i dha atij një lidhje me Bannon, i cili u shkarkua gjithashtu nga Trump. “Pas mënyrës se si trajtoi Steve, i telefonova Steve ditën tjetër,” tha ai. “Dhe i thashë,” Si po ja çon, Steve? [Trump] është një copë m *** e pabese'”

“Dhe Steve më tha: ‘Dëgjo, na mori këtu. Ai ishte i vetmi që mund të fitonte në atë që ne besojmë dhe unë nuk e marr personalisht. Mos u shqetëso për këtë. Le të shkojmë përpara dhe të shohim se çfarë mund të bëjmë.”

VERITAS.COM.AL/

_____