Nga: AMY FURR

 

Facebook po ndihmon për të rizgjedhur Presidentin Trump në vitin 2020 në këmbim të mbrojtjes, pohoi miliarderi George Soros të enjten në Davos, Zvicër.

“Facebook do të punojë për të rizgjedhur Trump dhe Trump do të mbrojë Facebook. Kjo më shqetëson shumë për rezultatin e vitit 2020, “tha ai gjatë një darke private të organizuar nga Fondacionet e tij të Shoqërisë së Hapur në Forumin Ekonomik Botëror.

Sidoqoftë, një zëdhënës i Facebook i quajti akuzat “thjesht të gabuara”.

Në 9 janar, kompania e mediave sociale njoftoi se do të vazhdojë t’u lejojë politikanëve të publikojnë njoftime publicitare dhe “nuk do të mbikqyrë vërtetësinë e mesazheve të postuara,” sipas Fox News.

“Në mënyrë definitive,ne nuk mendojmë se vendimet për njoftimet politike duhet të merren nga ndërmarrjet private,”tha drejtori i Facebook për Menaxhimin e Produkteve, Rob Leathern.

Ai vazhdoi:

Në mungesë të rregullimeve,Facebook dhe kompani të tjera janë lënë që të hartojnë politikat e tyre. E kemi bazuar tonën në parimin që njerëzit duhet të jenë në gjendje të dëgjojnë nga ata që dëshirojnë t’i udhëheqin, cibanët dhe gjithë të tjerët, dhe se ato që ata thonë duhet të ekzaminohen dhe debatohen në publik.

Në faqen e Fondacionit të Shoqërisë së Hapur të Soros thuhet se ajo beson se “zgjidhjet për sfidat nacionale, rajonale dhe globale me të cilat përballemi kërkojnë shkëmbimin e lirë të ideve dhe mendimeve, dhe se të gjithë duhet të kenë një zë në formësimin e politikave që prekin ato.”

Megjithë angazhimin e fondacionit të tij për shkëmbimin e lirë të ideve, Soros e quajti administratën Trump “një rrezik për botën” në Davos në 2018, dhe gjithashtu akuzoi kompanitë e mediave sociale për inkurajimin e varësisë ndaj platformave të tyre.

Miliarderi deklaroi:

Karakteristika dalluese e platformave të internetit është se ato janë rrjete dhe gëzojnë rendimente kolaterale në rritje. Ata qëllimisht krijojnë varësi ndaj shërbimeve që ofrojnë. Kjo mund të jetë shumë e dëmshme, veçanërisht për adoleshentët. Ndërsa Facebook dhe Google janë rritur në monopole gjithnjë e më të fuqishme, ato janë bërë pengesa për inovacionin, dhe ata kanë shkaktuar një larmi problemesh për të cilat ne vetëm tani po fillojmë të ndërgjegjësohemi.

“Davos është një vend i mirë për të njoftuar se ditët e tyre janë të numëruara,” përfundoi ai.

VERITAS.COM.AL