Më shumë Myslimanë Britanikë po fillojnë të flasin në mbështetje të komenteve të Boris Johnson që përqeshën burkën islamike. “Unë kam frikë nga niqabi dhe burka”, tha një grua myslimane.

Në një artikull për gazetën “Telegraph” te establishmentit të qendrës se djathtë nën një pseudonim nga frika se “si do të reagonin miqtë dhe të afërmit e mi”, Suad Farah përshkruan se si e humbi shoqen më të mirë të veshur me niqab “në klasat e xhamisë dhe në qarqet e motrës dhe videove fondamentaliste në YouTube “pas vdekjes së babait të saj.

“Sa më shumë që ajo frekuentonte xhaminë, aq më shumë e shihja largimin e saj … Ideja që një grua me një diplomë nderi të klasit të parë nga një nga universitetet më të mira të Mbretërisë së Bashkuar, tani duhet të presë që vëllai i saj të vijë për ta shoqëruar atë, sepse burri i saj qe është duke punuar është i çmendur. E megjithatë është e vërtetë. Më kanë thënë se unë jam duke blasfemuar për shkak te velit, dhe narracionit ekstrem Vehabist, i cili justifikon idenë se kërkohet nga Islami “.

‘Farah’ përshkroi pjesëmarrjen  ne një nga klasat e xhamisë të shoqes së saj dhe ka dëgjuar një njeri me një theks të Amerikës së Veriut duke predikuar nga mbrapa një perdeje rreth “një Ummah, bashkësia ndërkombëtare e myslimanëve … se si duhej të linin idealet Perëndimore, duke refuzuar kombësinë”.

Disa interpretime fondamentaliste të Islamit dikur ishin mjaft të thella edhe në pjesën më të madhe të Lindjes së Mesme, me vel me fytyrë  plotësisht te mbuluar dhe veshjen e hixhabeve për fëmijët e vegjël komplet  jashtë kohës – por ato janë bërë gjithnjë e më të zakonshme në Perëndimin multikulturor, të shtyrë nga qeveritë e huaja dhe institucionet islamike me xhepat plot.

Veritas.com.al/