Presidenti Ilir Meta ndodhet në studion ‘ Open’ të Top Channel me Eni Vasilin, pëballë tre gazetarëve në një debat të nisur nga vendimi i presidentit që e shpall ‘non grata’  ambasadorin e OSBE, Borchardt.

Presidenti ka qenë shumë i ashpër me të gjithë përfaqësuesit e Shteteve të Bashkuara, Bashkimit Evropian dhe shteteve të ve, pëballë tre gazetarëve në një debat të nisur nga vendimi i presidentit që e shpall ‘non grata’  ambasadorin e OSBE, Borcardt.

Presidenti ka qenë shumë i ashpër me të gjithë përfaqësuesit e Shteteve të Bashkuara, Bashkimit Evropian dhe shteteve të veçanta të Evropës. Madje në një moment ka bërë edhe autokritikë pse ‘ kam qenë i butë’  me ta, por është shprehur se ‘ tani e tutje do te di si do të bëj’.

Ai i ka akuzuar përfaqësuesit e Shteteve të Bashkuara, BE dhe OSBE si ‘ shërbëtorë të Edi Ramës’. Ai ka përmendur ambasadorin amerikan Lu si një person që ‘ priste telefonatën e Ramës’  se çfarë sjelljeje diplomatike do të bënte. Por ndërkohë ka trhënë se të gjithë përfaqësuesit e Perëndimit bëjnë kështu, duke shërbyer kryeministrin Rama.

Gazetarët e pyetën se ‘ pse ndodh që partnerët i bësojnë Ramës dhe jo ju’  për reformën në Dejtësi, dhe Meta është përgjigjur se ‘ Rama i ka korruptuar’, pasi ‘ unë nuk di të korrupsotj’ njeri.

Presidenti Meta, i ndodhur përballë pyetjeve të gazetarëve mbi qëndrimin në të ardhmen ndaj ‘ ndërkombëtarëve’ që në fakt nënkuptohet SHBA dhe BE, ai ka thënë se do të dijë të merret ‘ me këta vagabondë ndërkombëatrë’.

Prej shumë kohësh, prsidenti Meta është shfaqur publikisht kundër Shteteve të Bashkuara dhe bashkimit Evropian; gjë që është nalizuar si frikë e tij ndaj Drejtësisë së Re në ardhje, e iniciuar nga SHBA dhe BE. Por tani së fundi, Meta nuk dëshmon as seriozitet dhe ekuilibër në luftë kundër aleatëve perëndimor.

Veritas.com.al/