Ekipi i Biden ka sjellë një ish-këshilltar për sigurinë e vendit nga administrata Obama për udhëzime në lidhje me inaugurimin dhe ngjarjet e ngjashme-.

 

Shqetësimet e Sigurisë në Uashington, D.C., përpara inaugurimit të planifikuar të Presidentit të zgjedhur Joe Biden, kanë rezultuar në disa ndryshime, tha stafi i Biden të Enjten, sipas një raporti.

Një provë e inaugurimit, e planifikuar fillimisht për të Dielën, është zhvendosur për të hënën ndërsa planifikuesit e ngjarjeve vazhdojnë të bëjnë rregullime në përgjigje të trazirave të 6 janarit në Kapitol, njoftoi Politico.

Përveç kësaj, një udhëtim në Amtrak që Biden dhe anëtarët e ekipit të tij planifikuan të ndërmerrnin në Uashington të Hënën, është anuluar, tha raporti.

Ekipi i Biden ka sjellë gjithashtu Lisa Monaco, një ish këshilltare e sigurisë së vendit nga administrata Obama, për të dhënë këshilla sigurie në lidhje me inaugurimin dhe ngjarjet e lidhura me të, sipas Politico.

“Zonja Monaco do të ndihmojë Presidentin e zgjedhur dhe do të punojë me këshilltarin e ardhshëm të sigurimit kombëtar, këshilltarin e ardhshëm të sigurisë së vendit dhe zyrtarët aktualë të sigurisë dhe zbatimit të ligjit, duke përfshirë me Shërbimin Sekret të Shteteve të Bashkuara për planet e tyre për inaugurimin,” tha një zëdhënës për tranzicionin i tha Politico në një deklaratë.

“Duke pasur parasysh kërcënimet ekzistuese, roli i përkohshëm i Znj. Monaco do të përqendrohet vetëm në periudhën që çon në inaugurimin.”

VERITAS.COM.AL