Barbara Bush, ish Zonjë e Parë e Shteteve të Bashkuara ka vdekur në moshën 92 vjeç.

Ajo ishte figura matriarkale e një dinastie, duke përfshirë dy presidentë- burri i saj, George HË Bush dhe i biri, George Ë Bush.

Zonja Bush, që ishte zonjë e parë që nga viti 1989 deri në 1993, ka rënë në shëndet të lig prej disa kohë dhe më në fund kishte refuzuar që të merrte mjekim shtesë.

Homazhet për zonjën Barbara Bush do të mbahen në gjithë Amerikën.

Burri i saj George Bush, 93 vjeç, është presidenti më jetë- gjatë i Shteteve të Bashkuara. Djali i tyre,

George, është zgjedhur presidnet në vitin 2000 dhe ka shërbyer në post për dy mandate.

Veritas.com.al/