Procesi i numërimit të votave ka arritur në  95. 86% dhe projeksioni i konfigurimit si do të jetë parlamenti është shumë e qartë dhe nuk priten ndryshime.

PS deri tani numëron 74 mandate, kundrejt PD me 43 mandate, LSI 19 mandate, PDIU 3 mandate dhe PSD 1 mandat.

Deri në orën 11.00 së martës (27 qershor 2017) janë numëruar  5140 kuti votimi nga 5362 gjithsej.