(Foto Arkiv)/

Times e Izraelit raporton :Anulimi i nje vizite te kryeministrit Benjamin Netanjahu muajin e shkuar në Shqipëri mund të ketë qenë e lidhur me një komplot të mundshëm kundër tij, njoftoi media shqiptare të enjten, pas dëbimit të ambasadorit iranian dhe një diplomati tjetër nga vendi, referuar një komploti për të goditur ekipin kombëtar izraelit të futbollit.

Një arsye tjetër e cituar në mediat lokale për Netanjahun që anuloi paraqitjen e tij në një samit ndërkombëtar në 1 nëntor në Tiranë ishte refuzimi i Shqipërisë në atë kohë për të dëbuar diplomatët iranianë pavarësisht nga presioni i Shteteve të Bashkuara.

Në atë kohë, raportet e lidhën anulimin e udhëtimit me vdekjen e ministrit David Azoulay (Shas) dhe me disa udhëheqës të tjerë evropianë që anuluan pjesëmarrjen e tyre në samit. Të enjten në mbrëmje, zyra e Netanjahut vlerësoi homologun e tij shqiptar për vendimin e tij për të dëbuar diplomatët iranianë.

Veritas.com.al/