Pavarësisht nga kanosja për rrëzimin qeverisë, zëvendës- presidenti  i Shteteve të Bashkuara, Mike Pence dhe president i Senatit të Shteteve të Bashkuara, u nis për një udhëtim në Egjipt, Jordani, dhe Izrael  natën e të Premtes.

Zyra e zëvendës presidentit shpërndau një deklaratë të Premten në mëngjes se zoti Pence do të niset për në udhëtim, iç ishte programuar.

Udhëtimi ishte planifikuar fillimisht menjëherë pasi presidenti Trump e shpalli Jerusalemin kryeqytet të Izraelit dhe planifikoi për ta zhvendosur ambasadën e Shteteve të Bashkuara nga Tel Avivi në Jerusalem.

Plani i udhëtimit i Pence në Lindjen e Mesme  më vonë ishte ri-planifikuar për në mes të Janarit dhe kur Shtëpia e Bardhë punoi me ‘Capitol Hill’ për trë kaluar legjislacionin për uljen masive të  taksave.

Veritas.com.al.