(FOTO: Hetuesit mjeko – ligjor të Turqisë po kërkojnë për prova në konsullatën Saudite)/

Sekretari Thesarit i Shteteve të Bashkuara, Steven Mnuchin dhe sekretari i Tregtisë Ndërkombëtare të Britanisë, Liam Fox janë larguar nga konferenca e investimve në Arabinë SAudite.

Lëvizja e tyre ershi mes akuzave se Arabia Saudite qëndron prapa vrasjes së gazetarit SAudit, Jamal Khashoggi.

Zoti Khashoggi nuk është parë më qëkurse ka hyrë në konsullatën SAudite në Stamboll në 2 Tetor, ku zyrtarët e Turqisë dyshojnë se ai është vrarë.

Arabia Saudite, e cila mohon vrasjen, ka lejuar hetimet brenda konsullatës për gjatë natës.

Ministrat Holandez dhe Farncez të financave, gjithashtu si edhe politikanë dhe liderë të tjerë të biznesit, kanë deklaruar se do të largohen nga samiti.

Veritas.com.al/