(Shtëpia e Kulturës e bombarduar në Kharkiv)

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky thotë se “negociatat shumë të vështira” po vazhdojnë me Rusinë për evakuimin e luftëtarëve të plagosur nga fabrika e çelikut Azovstal në Mariupol.

Në fjalimin e tij të natës, ai thotë se një “numër i madh njerëzish” kanë nevojë për shpëtim të menjëhershëm nga objekti. Fabrika është pika e fundit e rezistencës në qytetin port jugor, i cili është shkatërruar praktikisht në luftime.

Zelensky falënderon gjithashtu vendet që kanë sanksionuar Rusinë dhe kanë ofruar ndihmë për Ukrainën. “Kjo është e vetmja recetë për mbrojtjen e lirisë”, thotë ai

Ministrat e Jashtëm të NATO-s do të takohen më vonë ndërsa Suedia dhe Finlanda i afrohen bashkimit me aleancën mbrojtëse perëndimore. Rusia ka thënë se pranimi i tyre do të konsiderohej një kërcënim