NATO eshte gati te patrulloje ne Detin Egje per te frenuar trafikun njerezor nga Turqia ne Greqi.Sipas Agjencisë së OKB-së për Refugjatët, rreth 75 mijë emigrantë dhe refugjatë kanë mbërritur tashmë në Greqi përmes detit që nga fillimi i vitit të ri.