BREITBART NEWS

(AP) – Në një veprim të paprecedent, New York ka anuluar primaret e saja presidenciale Demokratike të planifikuara fillimisht për 23 qershor, në mes të epidemisë së koronavirusit.

Anëtarët Demokratë të Bordit të Zgjedhjeve të Shtetit votuan të hënën për të shtyrë primaret. New York do të vazhdojë të mbajë primaret e saj kongresioale dhe të nivelit shtetëror në 23 qershor.

Kryetari i Partisë Demokrate të Nju Jorkut Jay Jacobs ka thënë se anulimi i primareve presidenciale të shtetit do të nënkuptonte një pjesëmarrje më të ulët të pritur dhe një nevojë të zvogëluar për qendrat e votimit.

“Thjesht ka aq shumë sens duke pasur parasysh natyrën e jashtëzakonshme të sfidës,” tha Jacobs javën e kaluar.

Zyrtarët e zonave zgjedhore dhe grupet e votimit i kanë bërë thirrje shtetit të përdorë fondet federale për të blerë pajisje pastrimi dhe pajisje mbrojtëse dhe të rrisë stafin përpara zgjedhjeve të vitit 2020.

Të dy Partia Demokratike e shtetit dhe Guvernatori Andrew Cuomo kanë thënë se ata nuk u kërkojnë komisionerëve të zgjedhjeve të bëjnë ndryshimin,i cili lejohet falë një dispozite pak të njohur në buxhetin e shtetit të kaluar kohët e fundit që lejon që bordi i zgjedhjeve në New York të hiqte emrat e çdo kandidati që ka pezulluar ose përfunduar fushatën e tyre nga fletëvotimi.

Vendimi për anulimin e primareve Demokratike i lihet komisionerëve të zgjedhjeve të shtetit Demokrat.

Ish-kandidati për president dhe senatori amerikan Bernie Sanders njoftoi në fillim të këtij muaji se ai kishte pezulluar fushatën e tij.Në një letër të dielën, një avokat për fushatën e Sanders u kërkoi komisionerëve që të mos anulonin primaret.

“Senatori Sanders ka bashkëpunuar me partitë shtetërore, partinë kombëtare dhe fushatën e Biden, për të forcuar Demokratët duke futur në një linjë krahun përparimtar dhe atë të moderuar të partisë. Heqja e tij nga votimi do të pengonte këto përpjekje, në dëm të partisë në zgjedhjet e përgjithshme, “shkroi avokati, Malcolm Seymour, në një letër të marrë nga The Wall Street Journal.

Votuesit e New York tani mund të zgjedhin të votojnë me një votim në mungesë në primaret e qershorit nën një urdhër ekzekutiv të Cuomos që shton rrezikun e marrjes së COVID-19 si një arsye për të votuar në mungesë. Cuomo gjithashtu njoftoi kohët e fundit që shteti po dërgon votimin me postë për votuesit.

Jacobs ka thënë se është një ndryshim i rëndësishëm por partia është gati.

“Eshtë një proces i madh për ne.Ne nuk kemi shumë javë për ta vënë në funksion para primareve, “tha Jakobs. “Do të jetë e vështirë për t’u ekzekutuar, por ne do ta bëjmë.”

VEROTAS.COM.AL/