KYLE OLSON

Festa e përurimit të Presidentit të zgjedhur Joe Biden do të jetë dukshëm më e vogël pasi organizatorët kanë anuluar paradën që zhvillohet tradicionalisht pas ceremonisë.

Në një email të Ushtrisë Amerikane të marrë nga Jon Nicosia, pjesëmarrësit u informuan se eventi nuk do të ndodhë më.

“Parada inauguruese është anuluar”, lexohet në të.

“Kërkesat e marshimit Aktiv, Gardës Kombëtare, Rezervës dhe Akademisë janë fshirë dhe nuk janë më të nevojshme.”

The information from the Presidential Inauguration Committee (PIC) was called “definitive guidance,” according to the email.

Informacioni nga Komiteti Presidencial i Përurimit (PIC) u quajt “udhëzim përfundimtar”, sipas emailit.

Zhvillimi është treguesi më i fundit se Biden do të betohet në një mënyrë diskrete, duke supozuar se përpjekjet e pritura të Republikanëve këtë javë për të sfiduar zgjedhësit të jene të pasuksesshme.

Në dhjetor, këshilltarët e Biden thanë në një njoftim për shtyp se “ceremonia historike” do të përfshijë “protokolle vigoroze të shëndetit dhe sigurisë” dhe “nderon dhe ngjan me traditat e shenjta Amerikane duke mbajtur amerikanët të sigurt dhe duke parandaluar përhapjen e COVID-19 [koronavirusit Kinez] ”

“Gjurma e ceremonisë do të jetë jashtëzakonisht e kufizuar dhe parada që vijon do të ridimensionohet,” tha PIC.

“PIC po e nxit publikun të përmbahet nga çdo udhëtim dhe të marrë pjesë në aktivitetet përuruese nga shtëpia,” tha komiteti.

Ai gjithashtu rekomandoi që mbështetësit të “kufizonin grumbullimet gjatë përurimit”, një temë që u zbatua gjatë fushatës, e cila e pa Bidenin duke luajtur me grupe të vegjël mbështetësish, me goxha distancë .

“Qëllimi ynë është të krijojmë një inaugurim që i mban njerëzit të sigurt, nderon traditat madhështore të Presidencës dhe shfaq vizionin \amerikan të ripërtërirë të Administratës Biden-Harris për një qytetari gjithëpërfshirëse, të barabartë dhe të unifikuar”, tha CEO i PIC Tony Allen.

“Pandemia po vazhdon të ketë një ndikim të rëndësishëm në shëndetin publik në të gjithë vendin,” tha Shefi i Këshilltareve Mjekësorë të PIC Dr. David Kessler në njoftim.

“Amerikanët kudo duhet të bëjnë pjesën e tyre për të ngadalësuar përhapjen e virusit: të mbajnë maska, të qëndrojnë në shtëpi dhe të kufizojnë tubimet. Ne po u kërkojmë Amerikanëve të marrin pjesë në eventet përuruese nga shtëpia për të mbrojtur veten, familjet e tyre, miqtë dhe komunitetet, “tha ai.

VERITAS.COM.AL