Parlamenti do të shpërndahet vetëm disa ditë pasi anëtarët e Parlamentit do të kthehen në punë në shtator- dhe vetëm pak javë para afatit të fundit të Brexit.

Boris Johnson tha se fjalimin pra Mbretëreshës do ta mbajë pas pezullimit të Parlamentit, në 14 tetor, për të pasqyruar ‘axhendën e tij shumë eksituese’.

Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve, John Bercow tha se kjo ishte ‘një shkelje kushtetuese’.

Kryetari i Dhomës, i cili tradicionalisht nuk komenton mbi deklaratat politike, vazhdoi: “Sidoqoftë kjo ka mbaruar, kjo është tmerrësisht e dukshme se mbyllja e Parlamentit nuk do të ndalohet për të diskutuar mbi Brexit dhe për të përcaktuar qartë rrugën e vendit’.

Veritas.com.al/