LONDËR (AP) – Parlamenti britanik ka theksuar premtimin e Kryeministres Theresa May për t’i dhënë ligjvënësve një votë mbi mundësinë e shtyrjes së Brexit në vend që të largohet nga Bashkimi Evropian në fund të marsit pa një marrëveshje divorci.

Dhoma e Përfaqësuesve votoi 502 me 20 të mërkurën në favor të një mocioni që mbështet përkushtimin e May-it për ti dhënë ligjvënësve mundësinë që të thonë në procesin e Brexit, nëse ajo nuk mund të fitojë mbështetjen për marrëveshjen e saj të tërheqjes deri më 12 mars.

May tha të martën se ligjvënësit do të votonin më 13 mars nëse do të linin BE pa nje marrëveshje dhe të votonin përsëri ditën tjetër nëse do të kërkonin të shtynin 29 marsin, ditën e planifikuar të Brexit.

Vota e së mërkurës në Dhomën e Përfaqësuesve ishte një lëvizje simbolike e projektuar për të siguruar që qeveria të mos përpiqet të lëvizë nga premtimi.

Qeveria nuk e kundërshtoi këtë amendament. Disa ligjvënës pro-Brexit, të cilët i frikësohen asaj se një shtyrje mund të përdoret si përpjekje për të ndaluar plotësisht Brexit, abstenuan.

Veritas.com.al/