Pasi presidenti i Ukrainës, Petroshenko bëri thirrje për ndërhyrjen e NATO-s në konfliktin mes Ukrainës dhe Rusisë për shkak se Rusia po mban tre anije të kapura në detin Azov.

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka theksuar se nuk ka “zgjidhje ushtarake

Kërkesa e Petro Poroshenkos, president i Ukrainës, erdhi pas konfrontimit detar me Rusinë në ujërat e Krimesë.

Ditëne  Dielë, Rusia hapi zjarr kundër tre anijeve Ukrainase të kapura me gjithë ekuipazhe në Kerch Strait.

Zonja Merkel tha se kriza ishte “plotësisht’ vepër e presidentit të Rusisë

Megjithatë, ajo tha se ‘çështje si kjo mund të zgjidhen vetëm përmes dislogut të mençur’.

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin e ka akuzuar zotin Poroshenko për një “provokim detar’ me qëllim që të shtojë përkrahjen në zgjedhjet e vitit 2019.

Veritas.com.al/