DAVID NG

Fushata e të famshmëve #PasstheMic për rekrutimin e Julia Roberts,Hugh Jackman dhe yjeve të tjerë të listave A të Hollivudit për të mbikqyrur llogaritë e tyre në mediat sociale për Like-t e Dr. Anthony Faucit dhe ekspertëve të tjerë për të promovuar një “përgjigje globale” ndaj pandemisë së koronavirusit Kinez .

Kush është pas shtytjes? Lista e donatoreve dhe liderave lexohet si një kush është kush e globalistëve te krahut të majtë – frontmeni Bono i U2, George Soros dhe Bill Gates. Në krye të organizatës është Gayle Smith, një ish-asistent special i Presidentit Barack Obama.

Rreshtimi i të ftuarve përmban një mjek tjetër, i cili ka denoncuar publikisht politikat e emigracionit të Presidentit Donald Trump dhe trajtimin e krizës së koronavirusit, ndërsa vlerëson Organizatën Botërore të Shëndetit, e cila minimizoi peshën e shpërthimit në javët e para të saj.

Në një video intervistë me Julia Roberts të enjten, Dr Fauci u bëri thirrje njerëzve t’u kushtojnë më shumë vëmendje se si koronavirusi po ndikon në vendet më të varfra. “Ne kemi, me të vërtetë, një përgjegjësi morale për njerëzit në të gjithë botën,” tha ai.

Fauci gjithashtu paralajmëroi Amerikanët që të mos rihapnin shumë shpejt ekonominë. “Tani nuk është koha për të provuar fatin dhe tërhiqemi mbrapsht plotësisht,” tha ai. “Ka një mjet te artë atje.”

Fushata ONE u themelua nga Bono si një grup avokatimi për të luftuar varfërinë dhe sëmundjet, veçanërisht në Afrikë. Grupi është i lidhur ngushtë me fondacionin Bill dhe Melinda Gates, i cili ka dhuruar miliona dollarë dhe mban një vend në bordin e tij të drejtorëve.

Fondacioni Gates – grupi më i pasur filantropik në botë – ka vënë nën zjarr për mënyrën se si drejtuesit e saj kanë përplasur Presidentin Donald Trump ndërsa lavdërojnë Kinën. Bill Gates kohët e fundit vlerësoi trajtimin e koronavrusit nga Kina, duke thënë se “Kina bëri shumë gjëra në fillim.” Vërejtjet e tij u promovuan në mediat sociale nga media shtetërore Kineze.

Ndërkohë, gruaja e tij, Melinda Gates, kohët e fundit i dha Presidentit Trump një “D-” për përgjigjen e tij ndaj shpërthimit, duke thënë se “ne kemi nevojë për lidership”.
Fondacioni Gates është gjithashtu një donator i madh i Organizatës Botërore të Shëndetit, agjencia e Kombeve të Bashkuara, e cila ka trajtuar virusin Wuhan dhe lidhjet e ngushta me regjimin komunist të Kinës,qe kanë bërë që presidenti Trump ti ndërpresë fondet.

Fushata ONE gjithashtu merr para nga Qendra e Politikave të Shoqërisë së Hapur, grupi i lobimit të Sorosit që kundërshton axhendën e Trump dhe promovon kufijtë e hapur dhe çështje të tjera politike të së majtës.

Gayle Smith,e cila aktualisht shërben si presidente dhe CEO e Fushatës ONE, më parë ka punuar si asistente speciale për Presidentin Obama, i cili më vonë e emëroi atë në krye të USAID.

“Askush prej nesh nuk është i sigurt derisa të gjithë te jemi të sigurt,”tweetoi Smith këtë javë për të promovuar #PasstheMic.

Smith ka kritikuar publikisht vendimin e Presidentit Trump për të pezulluar fondet për OBSH. “Një ndërprerje e fondeve do të nënkuptojë një ulje të fondeve të mundshme për luftën kundër poliomielitit ku ne jemi afër suksesit,” tha Smith në një intervistë me CBS Face the Nation.

Të ftuarit e ardhshëm në #PasstheMic përfshijnë Dr. Tsion Firew, një mjeke urgjence me qendër në New York. Firew ka denoncuar publikisht murin kufitar të Presidentit Trump ndërsa lavdëron Obamën. Ajo gjithashtu ka denoncuar vendimin e Presidentit Trump për të pezulluar fondet e OBSH.

“Ai nuk përfaqëson atë që kërkon Amerika!” ka tweetuar ajo në Twitter këtë javë.

VERITAS.COM.AL/