Jiří Ovčáček, zëdhënës i presidentit Çek, Miloš Zeman, thotë se Shtetet e Bashkuara është tani në aleancë me republikat sllave në luftën kundër emigracionit masiv, duke vënë theksin në atë se Donald Trump është,ndryshe nga “elitat e BE” i preokupuar para së gjithash  ” me sigurinë e qytetarëve të vet”.

Ovčáček po përkrahte një zbatim të shpejtë  të urdhrave ekzekutiv firmosur nga presidenti Trump mbi “Mbrojtjen e Kombit nga sulmet terroriste që vijnë nga kombe të huaj”; që aktualisht ndalon të gjithë azilkërkuesit që të hyjnë në Shtetet e Bashkuara. Urdhri gjithashtu identifikon dhe ndalon azil kërkuesit nga Siria që të hyjnë në Shtetet e Bashkuara dhe njëkohësisht bën procesin e verifikimit të terroristëve.

“Trump  bron vendin e tij”, shkroi Ovčáček në  tëeeter, “ai është i okupuar me sigurinë e qytetarëve të tij. Ekzakt çfarë elitat e BE nuk e bëjnë”.

/Veritas.com.al/