Qeveria e koaliciint të krahut të djathtë në Norvegji, do të vahdojë të qëndrojë në pushte me gjithë fitoren e ngushtë ku mundi opozitën e krahut të majtë të ‘kufijve të hapur’.

Me 95 për qind të votave që u hodhën të Hënën në zgjedhjet e përgjithshme, kryeministre Erna Solberg deklaroi fitoren me Partinë Konservatore  dhe populistët e saj, dhe partitë e Progresit anti emigracion duke siguruar kështu 89 vende në parlamentin norvegjez me 169 vende.

“Ne kemi marrë mbështetjen për katër vjet të tjerë sepse ne kemi realizuar çfarë kemi premtuar”, tha Solberg gjatë fjalimit të fitores. Kjo fitore gjithashtu, shënon herën e parë kur një qeveri e qendrës së djathtë rikthehet në pushtet në Norvegji që nga viti 1985.

Veritas.com.al/