Votuesit në zonat rebele të Ukrainës, ditën e diele zgjedhin liderin e ri pas vrasjes së kreut separatist, ndërsa Kievi kërkoi nga Perëndimi të vendosens aksione të reja ndaj Rusisë,

NëDonetsk dheLugansk partia “Reppublika e Popullit” në zonën indurstriale në lindje të Ukrainës, votuesit iu drejtuan qendrave të votimit, përmes njerëzve të armatosur të kamufluar me qëllim që të sigurojnë rendin.

Posterat e fushatës rreth zonës së mbajtur nga rebelët në Dontesk iu bënë thirrje votuesve që të votojnë nën moton: “me Rusinë në zemrat tuaja.”

Washingtoni dhe Brukseli i kërkuan Rusisë që të mos mbahen zgjedhejt që këta i quajnë “ilegale”, duke thënë se kjo komprometon të ardhmen për përfundimin e konfliktit që deri më sot ka vrarë mëshumë se 10,000 njerëz qënga viti 2014.

Veritas.com.al/