Kryeqyteti francez po shikon bllokime dhe grumbullime masive në pak metra të linjës së metrosë, teksa punëtorët e transportit kanë planifikuar protesta të tjera mbi reformën e pensioneve.

10 nga 16 linjat e Parisit janë mbyllur, por edhe shërbimi në të tjerat është ndërprerë disa herë.

Shumë punëtorë përdorin biçikletat, ecin më këmbë ose qëndrojnë në shtëpi, ndërsa disa oferta për udhëtime me kalë, me motocikletë, etj., ndodhen në rrjet.

Protesta, më e madhe që nga viti 2007, është akti i parë i madh kundër planeve të presidentit Macron për pension universal.

Kjo mund të zëvendësojë shumë skema të ndryshme pensionesh për profesione të ndryshme.

Veritas.com.al/