(FOTO: Wolfgang Schaeuble, ministri Gjerman i Financave)/

Ministri Gjerman i Financave , Wolfgang Schaeuble tha në një intervistë për një gazetë gjermane me 5 shkurt, se kursi i shkëmbimit të euro-s është shumë i ulët për Gjermaninë dhe se shtrirja e kësaj politike monetare nga Banka Qendrore Evropiane ka  rritur tepricat e eksportit gjerman.

“Banka Qendrore Evropiane me politikat e saj duhet të punojë për Europën në tërësi”, tha

Schaeuble për gazetën gjermane “Tagesspiegel”. “Humbja është shuam e madhe për Gjermaninë”- tha.

“Le të flasim hapur, kursi i shkëmbimit të euro-s është shumë i ulët për pozitën konkurruese të Gjermanisë”, tha Ministri.

/Veritas.com.al/