Seanca për konfirmimin në Gjykatën Supreme të gjykatëses Amy Coney Barrett filloi të hënën me demokratët që përpiqen ta përshkruajnë atë si një kërcënim të mundshëm për të drejtat e grave dhe pakicave.

Një temë kryesore e sulmeve të Demokratëve ndaj Barrett duket të jetë ideja që Presidenti Trump e nominoi atë për shkak të qëndrimit të saj ndaj Aktit të Kujdesit të Përballueshëm – i njohur gjithashtu si ObamaCare – me argumente gojore që dilnin në nëntor në një rast që mund të tregonte përfundimisht prej saj.

( lajmi në përditësim)

VERITAS.COM.AL