Senatori Al Franken para kësaj foto duke prekur gazetaren Leeann Tweeden,  shkruan se kjo foto është bërë për ‘shaka’. Gazetarja ishte në gjumë kur është prekur, sipas deklaratës së saj.

Leeann Tweeden, një gazetare dhe anchor e lajmeve të mëngjesit në TalkRadio 790 KABC në Los Angeles, California, k akuzuar Senator Al Franken (D-MN) se e ka përkëdhelur teksa ajo po flinte dhe se e lëpiu me gjuhë në gushë pa konsensusin e saj.

Në atë kohë, Dhjetor 2006, Tweeden kishte një të dashur (i cili është burri i saj tani) dhe nsodhesj në në tur dyjavor me 55 vjeçarin (atëherë) Franken dhe me të tjerë. Në dosjen e saj  përfshihet edhe fotografia që qartësisht tregon senatorin Demokrat duke i prekur gjoksin, teksa ajo flinte.

Sipas Tweeden, puthja ndodhi kundër dëshirës së saj gjatë provave për  një skeç  të USO. Ajo beson se Franken (i cili ishte i martuar) qëllimisht shkroi një skenar skeçi për të dy këta, kështu që ai mund të kishte një skuzim për ta puthur zonjushën; gjë që ajo nuk donte të ndodhte. Ajo thotë se Franken insistoi që të bënin prova derisa ajo të zbutej. Kjo është kur ajo pohon se ai “në mënyrë agresive’ i futi gjuhën në gojë.

Ai tha se aktorët duhet të bëjnë prova për gjithçka dhe kështu që ‘ne duhet të prakikojmë puthjen’.

Veritas.com.al