Shtëpia e Bardhë, Senati arrijnë marrëveshjen natën vonë prej 2 trilion $ për paketën e stimulit të koronavirusit
Drejtuesit e Shtëpisë së Bardhë dhe Senatit arritën një marrëveshje historike menjëherë pas mesnatës të së mërkurës mbi një lëshim të paketës masive prej 2 trilion dollarësh për punëtorët dhe bizneset, megjithëse mbështetja në Dhomën e Përfaqësuesve mbeti e paqartë ndërsa një anëtar e kritikoi hapur planin.

Përparimi dypartiak në ditët e mbulimit të Senatit ka mbyllur negociatat e nxehta që gati ishin prishur nga kërkesat e minutës së fundit nga Dhoma e Demokratëve.

“Zonja dhe zotërinj, e përfunduam,” njoftoi drejtori i çështjeve legjislative të Shtëpisë së Bardhë Eric Ueland ndërsa u largua nga zyra e drejtuesit të shumicës së Senatit, Mitch McConnell, R-Ky, afër mesnatës. “Ne arritëm një marrëveshje.”

“Pjesa më e madhe e punës në tekstin e projekt ligjit ka përfunduar dhe unë jam plot shpresë gjatë orëve të ardhshme që ne do të përfundojmë atë që ka mbetur dhe do ta qarkullojmë atë herët në mëngjes,” u tha Ueland gazetarëve.

Udhëheqësi i Minoritetit të Senatit, Chuck Schumer, DN.Y., tha se projekt-ligji nënkupton “kompensimin e papunësisë për steroidet”, dhe se çdo Amerikan që pushohet do ti paguhet paga e humbur të tij. Kjo dispozitë do t’i lejojë kompanitë të qëndrojnë në këmbë dhe menjëherë t’i rikthejnë ata punonjës kur gjërat të jenë të sigurta, tha Schumer.

Ende, telashe mund të ketë në horizont për projektligjin. Rep.i pavarur i Michiganit Justin Amash, i cili së fundmi u largua nga Partia Republikane, sinjalizoi që ai në thelb mund të vonojë shqyrtimin e projekt-ligjit në Dhomë. Dhoma e ulët mund të kërkojë të miratojë legjislacionin përmes pëlqimit unanim, sepse shumë anëtarë nuk janë në Uashington – por një anëtar i vetëm mund ta prishë atë plan.

Veritas.com.al/