Departamenti i Shtetit i Shteteve të Bashkuara ka i ka kërkuar stafit të vet në Kinë të ngrihen në alarm ndaj çdo tingulli jo normal që dëgjojnë ose çdo pamjeje jo të zakontë, pasi një nga punonjësit ka raportuar për simptoma misteri.

Ky person nga përjetuar “” një zhurmë jo normale, sensacionale, delikate dhe të paqartë”, thuhet në njoftim.

Sekretari i Shtetit, Mike Pompeo tha se incidenti ishte “i një ngjashmërie mjekësore” që dyshohet për sulm zanor mbi stafin diplomatik në Kinë.

Marrëdhëniet Kinë- Shtetet e Bashkuara janë tensionuar kohët e fundit, përmes frikës nga lufta e tregjeve.

Departamenti i Shtetit tha se e merrte incidentin “shumë seriozisht”, por Shtetet e Bashkuara nuk kanë akuzuar Kinën se ndodhet mbrapa këtij incidenti.

Veritas.com.al/