Jake Lahut

Ish Presidenti Donald Trump thuhet se u ka thënë njerëzve se ai mendon se do të kthehet në Shtëpinë e Bardhë si president i ulur deri në gusht, sipas reporterit të New York Times, Maggie Haberman.

Haberman,qe ka treguar disa nga historitë më të mëdha nga administrata Trump dhe e ka mbuluar atë për dekada, shtoi se Trump ka qenë “lazer fokusues” në kontrollet e votimit në shtetet rezultatet e të cilave ai ende po përpiqet të përmbysë.

Teoria konspirative anti-demokrate po zhvillohet në mediat konservatore për disa muaj.

Ajo nuk ka asnjë bazë sipas Kushtetutës ose ndonjë kornize ligjore legjitime.

CEO i MyPillow, Mike Lindell, është një nga ithtarët më të shquar të teorisë.

Ish-avokati i Trump Sydney Powell gjithashtu hodhi idenë në një konferencë të fundit të QAnon.

Pritja e një ngjarjeje të tillë midis mbështetësve më të përkushtuar të Trump është e ngjashme me grumbullimin përpara kryengritjes së 6 janarit,i cili filloi të merrte kembe gjatë një turneu me autobus mbarëkombëtar pro-Trump duke bërë thirrje që rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020 të permbysen.

Sipas Lindell, gushti do të ishte momenti kur ai do të shkonte në Gjykatën e Lartë për të paraqitur provat që manjati thotë se i fitoi më 9 janar. Lindell pretendon se provat do të jenë aq bindëse sa që gjykatësit do të detyrohen të refuzojnë rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020.

Podcasti i ish-këshilltarit Trump Steve Bannon ka amplifikuar teorinë e konspiracionit, me Lindell dhe të tjerë që kane marre pjese ne show për ta promovuar atë me nje mundesi minimale kthimi.

Podcasti i Bannon mbetet me ndikim midis ligjvënësve të GOP që shpresojnë të shmangin një sfidë kryesore ndërsa kërkojnë rizgjedhje.

Dhjetra procese gjyqësore në lidhje me zgjedhjet janë ngritur nga avokatët e Trump dhe Republikanët e tjerë, dhe të gjitha ato kanë dështuar.

VERITAS.COM.AL