Etiketa: banka-boterore

Banka Botërore ul pritshmëritë për rritje ekonomike në Ballkanin Perëndimor.
Në raportin e saj gjashtëmujor për rajonin e Ballkanit Perëndimor, Banka Botërore ka ulur parashikimin për rritjen ekonomike nga 4.1% në 3.1 %.  Shkak për këtë, sipas Bankës, janë b...
Nëse zgjat luta, çmimet e larta do të ulin konsumin në Shqipëri: Banka Botërore
Konflikti i armatosur në Ukrainë do të japë efekte edhe në ecurinë ekonomike të Shqipërisë. Pas FMN, BERZH, KE dhe Institutit të Vjenës, në raportin e publikuar sot Banka Botërore thotë se pasigur...
Banka Botërore: 7.2% rritja ekonomike në Shqipëri, më e larta në BP. Pandemia e kishte tkurrur në 3.1%.
Banka Botërore ka prezantuar raportin për rritjen ekonomike të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor, ku atë më të lartën e shfaq Shqipëria me 7.2%. Në një takim online me gazetarët, menaxher...
Banka Botërore: Ekonomia e Shqipërisë po rritet më shumë se ç’pritej! Do të ulet varfëria!
Banka Botërore është optimiste për rimëkëmbjen ekonomike shqiptare. Rritja e konsumit, bumi i ndërtimeve, procesi i rindërtimit si dhe projektet e rëndësishme infrastrukturore kanë stimuluar një r...
1/3 e popullsisë në Shqipëri jeton me 5.5 dollarë dita/ Raporti i Bankës Botërore
Varfëria në Shqipëri, nivelin më të lartë që prej 2018, e ka prekur vitin e kaluar. Në raportin e fundit të Bankës Botërore thuhet se në vitin e pandemisë, niveli i varfërisë ishte 32.6% nga 31.8%...
Banka Botërore i jep Shqipërisë 160 milion euro hua, EIB: Grant 2.5 milion euro dhe hua për rindërtimin, bizneset dhe strehimin
Banka Botërore do t’i japë Shqipërisë një hua prej 160 milion eurosh për rindërtimin, nga të cilat 6 milion euro projektet e spitaleve apo dhe 6 milion të tjera nga BERZH mobiljet e spitaleve. ...
Banka Botërore gati 100 mln dollarë hua për të mbështetur Shqipërinë pas tërmetit
Drejtori Ekzekutiv për Shqipërinë, Patrizio Pagano gjatë një interviste për “Zërin e Amerikës” bëri me dije se Banka Botërore është gati të lëvrojë menjëherë dy hua me vlerë rreth 100 milionë doll...
Sipas Bankës Botërore/ Rama: Papunësia, që nga viti 2013, ka rënë më se 6%.
Kryeministri Edi Rama ka reaguar paraditen e 1 Majit në Twitter për të dhënë lajmin për uljen e papunësisë. Shefi i qeverisë i referohet Bankës Botërore, sipas të cilës papunësia ka rënë më shu...
Banka Botërore: Investimet e huaja në Shqipëri do të bien me 22% deri në vitin 2019
Banka Botërore lajmëron një ulje të konsiderueshme të investimeve të huaja në vendin tonë në vitet në vijim. Në një projeksion të fundit për Shqipërisë, investimet e huaja direkte do të përfshihen...
Shqipëria rrezikohet nga deficiti tregtar dhe borxhi publik.
(FOTO: Pjesë e fasadës e selisë së Bankës Botërore)/ Banka Botërore sot ka publikuar raportin e  përvitshëm, ku ka një analizë edhe për Shqipërinë dhe vendet e rajonit tonë për vitin që kaloi. ...