Trump thotë se ‘kulmi në nivelin e vdekjes’ së koronavirusit me gjasë brenda dy javësh, zgjat udhëzimet për distancimin social deri më 30 prill


Presidenti Trump të Dielën deklaroi se “piku i nivelit të vdekjes” në pandeminë koronavirus “ka të ngjarë të godasë brenda dy javësh”, dhe tha se qeveria federale do të zgjasë udhëzimet e saj për distancimin shoqëror deri në 30 Prill, ndërsa u përpoq të konfortojë kombin për mundësinë që 100,000 deri 200,000 në SH.B.A. mund të vdesin nga virusi vdekjeprurës.

“Modelimi vlerëson se piku i nivelit të vdekjes ka të ngjarë të arrijë brenda dy javësh,” tha ai nga Kopshti i Trendafilave në Shtëpinë e Bardhë. “Unë do ta them përsëri.Piku, pika më e lartë e niveleve të vdekjes, mbajeni mend këtë, ka të ngjarë të godasë brenda dy javësh … Prandaj, ne do t’i zgjasim udhëzimet tona deri më 30 prill, për të ngadalësuar përhapjen,” tha presidenti në Kopshtin e Trendafilave të Shtëpisë së Bardhë.

Në përgjigje të një pyetjeje në konferencë, Dr. Anthony Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, përsëriti vlerësimin e tij që herët se mbetet e mundur që 100,000 deri 200,000 njerëz mund të vdisnin në Shtetet e Bashkuara. “Ajo që ne po përpiqemi të bëjmë është që të bëjmë të mos ndodhë,” tha ai, duke e quajtur zgjatjen e udhëzimeve për distancimin social “një vendim të mençur dhe të kujdesshëm.” Mbi 2,300 njerëz me virus tashmë kanë vdekur në SH.B.A.

Informacionet me lajme të koronavirusit të Presidentit në Shtëpinë e Bardhë të Dielën ishin shpesh kontroverse dhe perfshinë sjellje gjaknxehta me gazetarë të shumtë. Të thuash që shpresa e tij e mëparshme se Vendi mund të rihapej deri në Pashkë ishte “vetëm një aspiratë”. Në mes të lajmeve të zymta, ai u përpoq të ishte optimist, duke thënë, “Mund të presim që deri më 1 qershor, ne do të jemi në rrugë të mbarë drejt shërimit” dhe se “shumë gjëra të mëdha do të ndodhin”.

VERITAS.COM.AL