Vittorio Sgarbi u bashkua me Paolo Becchin një zgjedhje totale e terrenit kundrejt kësaj Evrope: “Bashkimi Evropian është një përbindësh”, tweeton Sgarbi në profilin e tij Twitter, duke ripublikuar një intervistë me Becchin në të cilën deklaronte se:

‘Institucionet evropiane janë një rrëmujë. Nëse ky është një shtet, ku janë pushtetet ? Ai ekzekutiv, legjislativ dhe gjyqësor ? Ku janë? Parlamenti Evropian ka funksion legjislativ, por duhet ta koordinojë me Këshillin dhe duhet të zbatojë atë që thotë Komisioni… Po kjo çfarë ka të bëjë me demokracinë? Është një përbindësh i ndërtuar apostafat që njerëzit të mos kuptojnë as se si është bërë”.

Veritas.com.al/