Kancelarja Angela Merkel ka thënë se Gjermania ka një përgjegjësi të pafundme që të mbajë mend krimet e luftës Naziste, teksa bëri vizitën e parë në pozitën e kancelares në kampin e vdekjes në Auschwitz të Polonisë.

Përgjegjësia është “pjesë e identitetit tonë kombëtar”, tha ajo.

Vizita e saj erdhi mes rritjes së anti-Semitizmit dhe përvjetorit të 75 të çlirimit të kampit famëkeq.

Të vrarët në regjimi Nazist vlerësohen rreth 1.1 milion njerëz, ku shumica e tyre janë hebrenj në Auschëitz-Birkenau.

Veritas.com.al/