Nga: ARIS FOLLEY /

Zyrtarët në Richland County, S.C., po shqyrtojnë raportimet e votuesve se makinat e tyre të votimit po zgjedhnin kandidatët e kundërt me ata që ata zgjodhën.

Një stacion lokal i CBS njoftoi të martën në mëngjes se disa votues u ankuan se kishin vënë re votat për disa gara, duke përfshirë garën e guvernatorit të shtetit, duke u regjistruar për një parti që ata nuk dëshironin ta zgjedhin gjatë shqyrtimit të faqes së konfirmimit para se të dorëzonin fletët e votimit.

Një votuese i tha stacionit se ajo u përpoq të korrigjojë votën e saj disa herë përpara se një punëtor i sondazhit ta kishte transferuar atë në një tjetër makinë.

Drejtori i Zgjedhjeve të Qarkut Richland Rokey Suleman i tha stacionit të lajmeve se ai beson se keqfunksionimet e votimit janë shkaktuar nga një çështje kalibrimi me makinat.

Ai i tha stacionit të lajmeve se zyrtarët tani po punojnë për të rikalibruar makinat dhe gjithashtu vuri në dukje se është tipike për rikalibrimet deri në tre herë në Ditën e Zgjedhjeve.

Megjithatë, zyrtarët i thanë stacionit të lajmeve se faqja gjithashtu po përjeton keqfunksionime të tjera me kavot dhe prizat qe nuk funksionojne pasi faqja e qendrës së votimit merret me një pjesëmarrje më të lartë të votuesve se normalja për midterms.

Raporti vjen një javë pasi disa votues në Teksas raportuan se po përjetonin çështje të ngjashme me makinat e votimit që ishin duke zgjedhur gabimisht Sen. Ted Cruz (R) si kandidat i tyre në vend të Rep. Beto O’Rourke ose zgjedhjen e asnjë kandidati fare në vend të Cruz .

Qendrat e votimit në të gjithë vendin u hapën në Ditën e Zgjedhjeve me shumë duke pritur përpara për të parë nëse një valë blu për Demokratët do të dalë në zgjedhjet e para kombëtare që kur Presidenti Trump mori detyrën.

Sondazhet e fundit kanë parashikuar që Demokratët do të fitojnë kontrollin e Dhomes gjatë zgjedhjeve afatmesme të martën, ndërsa Republikanët pritet të mbajnë shumicën e tyre në Senat.

Veritas.com.al/