(FOTO: Julian Assange)/

Informacione e reja që vijnë nga WikiLekas tronditin Republikanët. Çështja është për “Republikanët nga emri vetëm”.

Në një Email dërguar nga John Podesta për Huma Abedin (ndihmësja më e afërt e Hillary Clinton) është shpërndarë sipas dokumentit nr. 1078645 dhe bën fjalë mbi atë që ishte quajtur spekulim, se disa Republikanë të spikatur janë kundër Donald Trump. Në fakt, këto dokumente dëshmojnë se kjo ishte e vërtetë e jo spekulim. Ata jo vetëm thjesht e “prenë në besë” Donald Trump, por edhe ishin në listën e pagesave nga Hillary Clinton.

Email-i i nisur në Korrik të këtij viti, përshkruan se si janë shpërndarë fondet nga fushata e Clinton te “super Republikanët” Jeb Bush, Carly Fiorina, dhe John Kasich.

Sipas Email-it:

“JB, CF, and JK  do të qëndrojnë deri diku në heshtje gjatë pjesës që ka mbetur në fushatë. Secili do të marrë nga buxheti i lejuar për publicitetin. HRC po vëzhgon me lupë dhe ka biseduar me të tre këta persona. Vetëm vëzhgoni”.

Një tjetër email që përshkruan sipërfaqësisht, por që nuk i drejtohet dikujt me emër, thotë se Fondacioni Clinton ka ftuar disa Republikanë kyç për t’i dhënë një dorë agjendës së Clinton. Si por shembull, kjo frazë: “Ai dodhet këtu, do ta tërheq ftesën për të folur. Vetëm me sy!”.

Veritas.com.al/